– GCell® PRP kiti, gerekli unsurları klinik olarak etkili miktarda ve yoğunlukta korurken, kan içerisindeki kırmızı ve beyaz kan hücrelerini mümkün olduğunca dikkatli şekilde ayrıştırmaya olanak sağlar.
– Trombositten Zengin plazma, rejenerasyon sürecini hızlandıran, etkili ve güvenli bir biyolojik araçtır. GCell® PRP’nin fizyolojik sürecinin etkisi şu şekilde açıklanabilir;
Trombositler, kan damarlarından ayrılıp endotel ile temaslarını kaybettiklerinden dolayı, şekillerini değiştirerek alpha-granüller oluştururlar ve bunlar yaraya büyüme faktörü salınımı yaparlar.
– Yumuşak dokulara, PRP enjeksiyonu, kolajen ve elastin gibi fizyolojik ve klinik olarak değerli proteinleri üreten hücreler hareketlendirir. Bu sürecin, sentezleri kök hücreler ve onların mikro ortamları tarafından düzenlenen çeşitli büyüme faktörleri ve uyarıcı moleküllerle aktive edildiği iyi bilinen bir gerçektir. Bu yüzden, normal morfogenez sırasında süreci başaltan mikro-ortam hücreleri için bu şartları tekrar yaratmak gereklidir. Bu mikro ortamın uyarıcı molekülleri olmadan kök hücreler işlev görmez; inaktifdirler ve tekrar çoğalamazlar. Hücre yenilenmesini başaltmak için eksternal bir uyarı gereklidir ve yumuşak dokulara enjekte edilen PRP ( Trombositten Zengin Plazma ) bu uyarıyı yapar.
PRP (PLATELET RICHPLASMA) TERAPİSİ NEDİR ?
Plateletler veya diğer adıyla trombositler vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan bileşenleridir.
Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız plateletleri bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır. PRP tedavisinin amacı ise bu hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda plateleti verebilmektir.
Böylece hasarlı dokunun onarımı hızlı ve güçlü bir şekilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır
G-Cell PRP Tüpü Özellikleri
– Kan bileşenlerini ayrıştırmak için tek santrifüj yeterlidir.
– Hızlı hazırlanma süresi (5 Dakika)
– PRP ve PP elde etmek için tek kit
– Hava kontaminasyonuna izin vermeyen kapalı sistem
– Netrofilleri ve Eritrositleri süzebilen patentli seperasyon jeli
– PRP içerisinde en düşük lökosit yoğunluğu
– % 100 otolog
GCell PRP Kullanım Alanları
Dermatoloji, Diş Hastalıkları, Estetik ve Plastik Cerrahi, Göz Hastalıkları, Ortopedi, Saç
Tedavileri, Fizik Tedavi
GCell PRP Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
•PRP tedavisinde 1 seans ne kadar sürmektedir?
PRP Tedavisi yaklaşık 30 dakikalık bir uygulamadır.
• PRP Uygulaması Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalıdır?
PRP tedavisinin yapılış amacı, bölgenin genişliği ve durumu seans sayısını etkiler.
En önemlisi ise hekimin görüşüdür. Normal seyirde ayda bir gerçekleşen seanslar
halinde uygulanır. En az 4-5 seansta tamamlanır.
•PRP Yönteminin Yan Etkileri Nelerdir?
Kişilerin kendi kanından uygulama yapıldığı için alerji riski v.b yan etkisi yoktur. En önemli unsur, uygulamayı yapan kişinin bir doktor olması ve doktorun doğru bir uygulama ile işlemi gerçekleştirmesidir.
•PRP Uygulaması Acı Verir mi?
PRP uygulaması enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez. Uygulama öncesinde, işlem bölgesine sürülen anestezik kremler acı hissini engeller. Hastanın talebi ve hekimin de uygun görmesi halinde lokal anestezi de uygulanabilir.
•PRP kimlere uygulanmaz?
Kanser öyküsü bulunanlara,kan sulandırıcı ilaç kullananlara, kan hastalığı olanlara,uygulama yapılacak bölgede enfeksiyonu olanlara,hamilelere ve emzirenlere uygulama yapılmaz.
•Tedaviyi Yapan Ekip Kimlerden Oluşur?
PRP tedavisi uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir. Tedavinin etkili olabilmesi için kullanılan materyaller dünya standartlarına uygun olmalıdır. Tedavi, hangi amaca yönelik yapılıyorsa, buna uygun uzmanlık alanlarından doktorlar ve ekibi tarafından gerçekleştirilir.
•Tedavi Sonrası Beslenme ve Diyet Uygulanır mı?
Seanslardan sonra özel bir diyet programı uygulanmaz fakat bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Uygulamadan sonra 72 saat süreyle yeşil çay, ekinezya, alkol, sigara, kafein, şeker ve sodyumdan uzak durulur.
•PRP Tedavisinde Yaş Sınırı Var mıdır?
PRP tedavisinde belirli bir yaş sınırı yoktur. Farklı sorunların çözümünde kimi zaman gerekli görülebilir. Fakat kozmetik kaygılarla gerçekleştirilecekse 18 yaşının beklenmesi tavsiye edilir.
•Diğer Cilt Yenileme Yöntemleriyle Birlikte Kullanılabilir mi?
PRP, bazı işlemlerle kombine edilebilir ya da kimyasal peeling, lazer gibi uygulamalardan sonra iyileşmeyi hızlandırması açısından tercih edilebilir.
•PRP’nin Etki Süresi Ne Kadardır?
Tedavi, eğer yara iyileşmesi, çatlak tedavisi, leke tedavisi gibi amaçlarla uygulandıysa etkisi kalıcıdır. Fakat gençleşme amacıyla yapılıyorsa yılda bir tekrar edilmesi, yaşlanmayı kontrol altına alır.
•PRP Tedavisinin Etkisi Kalıcı mıdır?
PRP tedavisi gençleşme için kullanılıyorsa belli aralıklarla tekrar etmek daha etkili olur. Çünkü cilt yaşlanmaya sürekli devam eder. Fakat yara, leke tedavisi, çatlakların giderilmesi gibi durumlarda uygulandığında etkisi kalıcıdır.
•Başarı Oranı Nedir? Kişiye Göre Değişir mi?
Tedavinin başarı oranı daha çok uygulama amacına göre değişir. Her uygulamada başarı oranı farklılık gösterir. Cilt yenilemesi amacıyla kullanılan PRP, uzman
kişilerce doğru olarak uygulandığında etkinliğini gösterir. Ortopedi alanında, tenisçi dirseği sorununun çözümünde %79-93 oranında başarı sağlar. Plantarfascitis
rahatsızlığının tedavisinde bu oran %80 civarındadır. Kas ve bağ dokusu yaralanmalarında da tedavilere ek olarak uygulandığında iyileşmeyi hızlandırdığı belirtilmiştir.
•İş ve Sosyal Hayatı Etkiler mi?
Tedavi çok kısa sürede uygulanabilen ve sonrasında günlük yaşama dönülen bir uygulamadır. İşlemden sonra istirahat gerekmez. Ağrı gibi sorunlar oluşmaz. Bu
yüzden seanslar bir öğle arasını ayırıp sonrasında iş yaşamına dönmek mümkün olur.
•PRP Tedavisinden Sonra İz Kalır mı?
PRP tedavisi cerrahi bir operasyon olmadığı ve enjeksiyon yoluyla yapıldığı için herhangi bir iz kalması söz konusu değildir. Aksine cilt üzerindeki bazı yara izlerini gidermede etkilidir.
•Tedavi Olup Pişman Olan Var mı?
PRP tedavisi yan etkisi olmayan bir uygulamadır. Uygulamadan sonra bölgenin daha kötüye gitme olasılığı yoktur. Bu yüzden pişmanlık yaşanması pek olası olmaz.